Tämän päiväinen poissaolo töistä oli ehkä pahimmalta tuntuva, koska eilen ajattelin olevan surullista, kuinka Tj kolmena päivänä peräkkäin viestissään sanoo "ole hyvä ja tule huomenna.", enkä ole mennyt.

"Teitkö sen oma-aloitteisesti, vai kannustiko terapeutti sut tähän?", kysyi Tj, kun laitoin sille terapian jälkeen viestiä,voidaanko tavata hetken päästä. Ihan itse noin ajattelin ja päätin toimia. Tj ei ollut pysyä housuissaan sen kolmen vartin keskustelun ajan, jossa yritin selitää jotain mistä en itsekään mitään ymmärrä. Viime viikon maanantaina olen viimeksi ollut töissä ja tänään on uuden viikon keskiviikko.
Aamuisin olen jossain tilassa niin syvällä, että tuntuu etten olisi edes olemassa.  Terapeutti mietti edelleen, voisiko tämä käyttäytyminen johtua ensi viikolla alkavasta terapiatauosta. En myöntänyt. Mietn miksi niin olisi ja miksi olen töistä pois, kun voisin jättää tulematta terapiaistuntoon, jos sen tauko aiheuttaa mulle jotain hankaluutta. Kuvio olisi silloin se, koska tahdon itse kontrolloida, jolloin sureminen on vähäisempää, jäisin istunnoista pois. Vaikka tiedän alkavasta tauosta, en koe ainakaan nyt sen olevan huono asia. Jos se olisi minulle huono juttu ja tunnen, että minut on jätetty heitteille, alan toimia; en tule istuntoihin, tai alan muuten vihamieliseksi. Vihainen jä ärtyvä olenkin, vaan mistä senkin syyn sitten tietää.

Iltapäivisin tulee ahdistus. Tekee kipeää ja se kestää koko illan. Ehkä kolme viikkoa mennyt todella vähillä tarvittavilla. Viime viikolla kolme Temestaa, eikä yhtää Tenoxia. Mieleen tuli myös, voisiko nuo ahdistukset ella myös vieroitusoireita? En tiedä. Aika paljon kuitenkin noita käyttänyt normaalisti.

Tj:n suusta: Ei se työ ole se tärkein, vaan yksi tapa kuulua johonkin yhteisöön ja saada kontakteja.
Hienosti sanottu. Hän ei tiedä, kuinka tärkeää pomolle on, että työtä tehdään paljon, nopeasti ja vielä priimaa. Siihen nähden, että en saa palkaa työstäni, teen aivan omaan tahtiini. Ehkä joskus vähän alle.. Joskus , tietyissä tilanteissa toki hoidan hommani kunnolla. Tuo ei tarkoittanut sitä, että muulloin hoidan hommani huonosti.