Kotimatkalla terapiasta, kirjoitin ajaessani joitain ajatuksia paperille, että voin hienosti kertoa ne täällä. Nyt en muista asian ydintä noista lyhenteistä. Terapeutti oli joutunut väliaikaisesti vaihtamaan huonetta oman huoneensa maalauksen alta. Uusi huone oli minusta mukava. Nojatuolit oli mallia nukku. Uusi asia verrattuna mihinkään aikaisempiin huoneisiin oli se, että seinällä roikkui iso kello, jossa oli vielä isompi ääni. Ensin tikitys häiritsi, sen lisäksi, että seinän takana olevasta rappukäytävästä kuului myös äänet melko selvästi. Ei myöskään olla oltu noin lähellä toisiamme. Heti aluksi avasin istunnon ahdistumalla ja piiloutumalla. Siinä meni tovi saadakseni itseni tolkkuihin. En vieläkään saa selvää, mistä tämä johtuu. Eilen myös kävi näin, vaikkakaan ei heti alussa. Huoneen muutos? Terapeutti sanoi, että sillä voi olla yllättävän paljon merkitystä. Ihmeteltiin, miksi näin käy, vaikka hän on nähnyt kohtauksiani jo pitkään. Oma pääni ajattelee vain sitä, että pelko ahdistumisen pelosta tietyssä tilanteessa laukaisee kohtauksen. Eli terapeutin läsnäollessa tapahtuu jotain. En syytä häntä tästä, vaan haluan selvittää syyt ja päästä kohtauksista eroon. Hänen mielestään ainakin hänellä on nykyään läheisempi olo juuri näiden hajoilemisien vuoksi. Epänormaalia olisi olla tuntematta mitään. Itse mieluummin vaikka itkisin ennemmin. Haluan puhua ahdistukseni pois. Ei ehkä kokonaan pois mutta sellaiselle tasolle, ettei se hallitsisi elämääni niin paljon. Keksiä keinoja sietää ja hallita niitä. Vaikka istunnon alku oli vaikea, lopulta siitä jäi hyvä mieli. Sain puhuttua jotain ja tunnistaa jotain aiemmin piilossa ollutta.

Aamulla kävin t.valmentajan luona. Lyhyt käynti. Ei asiaa. Ehkä tavataan huomennakin, koska kerroin kierrosteni nousseen ja hän haluaa pysyä perillä voinnistani. Mielestäni tässä nyt ei ole mitään hätää. Unet on edelleen heikot ja heräsin aamulla olkapään ja saman puolen polven kipuun. En ymmärtänyt, mistä johtui mutta asennon vaihto poisti kivun. 

Meinasin unohtaa lääkkeni. Prkl! Onneksi huomenna on perjantai. Ensi maanantaina käyn musiikkiterapiassa ja töissä, sitten on loppu vikko lomaa. Jei!